Diğer Sağlık Personeli Görevlendirilmesi

*/ ?>
Diğer Sağlık Personeli Görevlendirilmesi

Diğer sağlık personeli lakabı altında ifade edilen çalışanlar sağlık memuru, hemşire, çevre sağlığı teknisyeni ve acil tıp teknisyeni olmaktadır. Her birinin alanına göre gerekli olan belgelere sahip olması gerekir. Belgelerin bakanlık tarafından verilmesi gerekmektedir. Bu sayede her çalışanın gerekli eğitime, donanıma ve bilgiye sahip olduğu anlaşılır olur.

Firmamız diğer sağlık personeli adı altında hizmet vererek işyerlerine gerekli olan çalışanları düzgün ve güvenilir bir şekilde sağlamaktadır. Her çalışanın görevi farklı olup, hepsi kendi alanına ait belgeye, eğitime ve tecrübeye sahiptir. Bu sayede kendi alanlarına ait yükümlülükleri, sorumlulukları ve çalışma şekillerini doğru ve gereken bir şekilde sağlayarak görevlendirildikleri iş yerlerinde gereken ortamı kanuna uygun bir şekilde sağlamaktadırlar.

Türkiye’de 8 farklı ile hizmet vermekte olan firmamız bahsedilen hizmeti ile başarıya imza atmıştır.

Diğer Sağlık Personellerimizin Nitelikleri

İlk olarak çalışmakta olan diğer sağlık personellerimiz yönetmeliğe uygun olan belgeye ve tecrübeye sahip bulunmaktadırlar.

Diğer sağlık personellerimiz, görevlendirilen veya iş yerinde yer alan iş yeri hekimi ile beraber çalışırlar. Gerekli olan verileri toplayarak kayıt altına alırlar, değerlendirmeler yaparlar.

İş yeri hekimi çalışan kişiyi muayene eder iken ona yardımcı olurlar. Çalışan kişilerin sağlık hakkında olan bilgilerini, muayenelerini periyodik bir şekilde forma işlerler.

İş yerinde bulunan hekim ile birlikte çalışarak ilk yardım sağlık hizmetleri hakkında organizasyon yaparlar.

Çalışan kişilere sağlık eğitimi verilir iken eğitimde görev alırlar.

İş yerinde bulunan hekim tarafından verilen iş sağlığı ve güvenliği hakkında diğer görevleri yaparlar.

Diğer Sağlık Personellerimizin Yetkileri ve Yükümlülükleri

Diğer sağlık personellerimiz sahip olduğu göreve göre iş yerinde bulunan bütün bölümlerde araştırma ve inceleme yapabilir. Bu sayede gerekli belgelere ve bilgilere ulaşır, çalışan kişiler ile de görüşür.

İş yerinde iç düzenlemeye uygun olan bilgiler hekim ve iş verene iletip, gerekli kuruluşlar ile iş birliği yapabilir.

Tam süreli çalışan diğer sağlık personelleri, çalıştığı iş yerinde mesleki gelişimleri sağlamak amacı ile seminer veya eğitim verebilir. Bu sayede çalışanların daha iyi bir çalışma ortamına sahip olmasını sağlar.

Yönetmelik altında yapması gereken her görevi yapan diğer sağlık personelleri işin yürüme hızını aksatmaz veya engellemez, verimli bir ortam sağlar. İş veren kişinin ve iş yerinin sırlarını, ticari ve ekonomik alandaki bilgileri ve çalışmakta olan kişilerin sağlık dosyalarını gizlilik altında tutmak zorundadır.

İş yerinde çalışan diğer sağlık personelleri, iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri yürütülür iken aksamalar veya ihmaller yapar ise, bu hizmeti sundukları iş verene karşı sorumluluk altına girerler.

Görev aldığı iş yerinde çalışan bahsedilen personeller, iş sağlığı ve güvenliği adına tavsiyelerde ve tespitlerde bulunmak zorundadır. Önerilerini ve incelemelerini de iş yeri hekimine bildirir.

 

 

Yorum Yap

Email adresiniz paylaşılmacakyır. * Zorunlu alanlar